Nieuws

Yamaha bouwt 46 racers voor 46.000 euro per stuk

Om te vieren dat Yamaha al 46 jaar samenwerkt met het de Maleisische oliemaatschappij Petronas, heeft Yamaha Europa, in samenwerking met YART, een speciale serie van de R1 opgetuigd. Een gelimiteerde racemotor waarbij 46 centraal staat.

Zo worden er slechts 46 stuks van de speciale motor gemaakt en heeft iedere machine een prijskaartje van 46.000 euro. Exclusief belasting, dat wel.

Als basis is voor de 2020-uitvoering van de R1 gekozen. Deze is uiteraard wel aangekleed met tal van heerlijke features. Om er een paar te noemen: Öhlins veerelementen, Brembo-remmen, een kabelboom uit het Yamaha-raceparts assortiment, Marichesini wielen en slicks van Michelin. Daarnaast is de carbonracekuip gedecoreerd in de opvallende Petronas-look.

Voor die 46.000 euro krijgt je overigens niet alleen de motor, maar ook een KYT-helm, een Petronas Yamaha SRT polo en een MotoGP-vipticket. Interesse? Je kunt je via de website van Yart inschrijven op één van de 46 machines. > www.yart.site

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.