Nieuws

Worden elektrische motoren main stream?

Elektrische motorfietsen lijken wel een epidemie. Of ze verkocht gaan worden, dat weet niemand. Maar ze zij te kust en te keur te koop.

En aan de promotie en het ‘In de markt zetten’ van het product zal het niet liggen. Daarbij: motoren zijn de afgelopen tijd toch al zo stil geworden dat nog een beertje meer minder geluid de bottleneck niet meer zal zijn.

We leven immers ook al in een tijd dat motorrijders op wat oudere, akoestisch meer aanwezige motorfietsen pro actief veroordelend worden toegesproken door Ouderen, automobilisten, jonge links stemmende dames en collega motorrijders en verdwaalde ouderlingen.

Tekenend is dat al die elektrische motorfietsmakers niet tot de gevestigde orde horen.

Is er sprake van de wet van de remmende voorsprong? Schatten de grote fabrikanten in dat de elektrische motorfiets, met name de accupaketten en de koeling van de motoren nog niet betrouwbaar genoeg zijn om hun naam er aan te wagen? Liggen de grote motormerken in coma tot al die nieuwe fabrikantje ser met de buit vandoor gaan? Natuurlijk is de BMW C-Evolution al volop in productie is en ook de KTM Freeride wordt verkocht.  Soms wordt er wel eens een elektrische conceptmotor getoond, zoals Yamaha dat bijvoorbeeld op de Tokyo Motorshow deed met de PES1 en PED1 en Honda  met de RC-E, maar van echte productiemodellen van ‘volwassen elektrische motorfietsen’ is nog geen sprake.

Yamaha is blijkbaar de eerste grote fabrikant  die publiekelijk elektrisch gaat. De officiele aankondiging spreekt nu over “de nabije toekomst”. Morgen? Volgende week? Dit jaar nog?

We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen in motorland. Ook als de toekomst op batterijtjes zou lopen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws