Nieuws

Wipey: universele ruitenwisser voor motorhelmen

Wie kent het niet, rijden in de regen. De vele druppels op het vizier verminderen het zicht en ook het steeds wegvegen met de handschoen heeft slechts tijdelijk effect. Ook als je sneller gaat rijden, krijg je niet alle regen van het vizier. Mogelijk biedt dit product uit Slovenië de oplossing.

Het bedrijfje Wipey heeft namelijk een kleine, slechts 55 gram wegende, ruitenwisser ontwikkeld voor motorhelmen. Het systeem – bestaande uit een ruitenwisser, kleine motor en batterij– kan eenvoudig aan de boven of onderzijde van een vizier gemonteerd worden. Omdat het apparaatje met een stevige klem werkt, is de installatie in slechts enkele tellen gepiept. Volgens Wipey is deze bevestiging dusdanig sterk, dat hij ook bij het rijden op de snelweg goed op zijn plek blijft zitten (getest tot een snelheid van 130 km/uur).

De ruitenwisser wordt gestart met een druk op de zijkant van de Wipey of met een optionele Bluetooth-knop. Het systeem heeft drie snelheden en moet op één batterij tussen de 3 en 12 uur werken. Afhankelijk van de gekozen snelheid. Hoeveel de Wipey moet gaan kosten, hebben de makers nog niet bekendgemaakt. Het plan is medio mei een Kickstarter-campagne te starten om geld op te halen voor de start van de productie.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.