Nieuws

Winterbanden weer

"Pekelfietsen en winterbanden…. In de motorbladen en op fora wordt er meer over gepraat dan dat wij er motorrijders op zien rijden. We zien de laatste week opeens zelfs  veel minder motorrijders rijden. Door de kou misschien?

Laten we wel zijn: het ‘ pekelfietsenconcept’ bestaat feitelijk niet en als het echt koud is laten de meesten van ons de brommer binnen staan. Heel slim.

Maar voor de doorrijders is er in elk geval goed nieuws. De kou duurt niet eeuwig. En er zijn tegenwoordig ook winterbanden voor de grote(re) allroads.

Heidenau heeft haar assortiment winterbanden uitgebreid. Nu kunnen niet alleen rijders van lichte allroads, maar ook rijders van zwaardere dual purpose motoren en grote reis-enduro’s, ’s winters profiteren van de voordelen van de Heidenau K60 Snowtex.

Twee jaar geleden introduceerde Heidenau voor het eerst een echte winterband voor motorfietsen. Door de combinatie van het grove blokprofiel en een rubbersamenstelling met extra silica leveren K60 Snowtex banden ook goede grip bij lage temperaturen en bieden ze bij koud en nat weer een beduidend kortere remweg dan ‘normale’ banden. Vanwege het succes van de K60 Snowtex winterbanden heeft Heidenau het assortiment voor de komende winter uitgebreid met speciale maatvoeringen voor zware allroads, zoals de BMW GS en de Suzuki V-Strom.

T-Codering
De K60 Snowtex M&S banden zijn voorzien van een T-codering. Bij het monteren van winterbanden kan worden afgeweken van de door de motorfabrikant opgegeven snelheidscodering. Voorwaarde is dat er niet harder gereden wordt met deze banden dan 190 km/h (= T-codering).

Voor Nederland
De prijs voor een set Heidenau K60 Snowtex is vanaf € 273,55 inclusief
19% BTW.

Voor België
De prijs voor een set Heidenau K60 Snowtex is vanaf € 278,15 inclusief
21% BTW.

Heidenau banden zijn verkrijgbaar bij de beter gesorteerde dealers.

En de importeur, dat is Hoco uit Barneveld

www.hocoparts.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws