Nieuws

Welk (boord)gereedschap heb je nodig?

Bij veel motorenthousiasten blijft de beleving niet enkel beperkt tot het rijden, ook sleutelen maakt vaak deel uit van de hobby. Ongeacht of je dat veel of weinig doet, en of het simpel basisonderhoud en/of kleine werkzaamheden betreft of stevige reparaties, aan de basis van alle sleutelwerkzaamheden staat hetzelfde: gereedschap.

De meeste motorrijders beschikken ongetwijfeld over een min of meer goede basisverzameling aan huis-, tuin- en keukengereedschap. Veelal ontbreekt bij zo’n door de tijd bij elkaar gesprokkelde collectie echter het specifieke voor je eigen motor benodigde gereedschap. Met name het handige speciaalgereedschap dat het sleutelen een enorm stuk makkelijker en daarmee ook leuker maakt.
Het aanbod aan basis- maar ook speciaalgereedschap is werkelijk enorm. Waarbij er de laatste jaren ook een enorme wildgroei is geweest qua aanbieders, wat er bijvoorbeeld alleen al aan obscure Chinese makelij te koop is, grenst aan het ongelooflijke. Met name op gereedschapsgebied blijkt goedkoop echter vaak ook duurkoop, aangezien dergelijke producten het qua maatvoering en kwaliteit vaak niet zo nauw nemen, met de nodige sleutelfrustratie als direct gevolg.

Waar moet je op letten bij het aanleggen van je eigen collectie gereedschap? Wat heb je minimaal nodig? Wat zijn handige speciaalgereedschappen? En wat moet ik vooral niet doen? In MotoPlus 16/2020 (vanaf 21 augustus in de winkel) leggen we je dit allemaal haarfijn uit. Liever een abonnement, klik dan hier!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.