Nieuws

VW-concern wimpelt geruchten Ducati-verkoop weg

Sinds april 2012 is Ducati onderdeel van het VW-concern en al bijna net zo lang doen de geruchten de ronde dat de Duitse grootmacht van het Italiaanse merk af wil. Op de algemene vergadering van september 2020 wees VW-baas Herbert Diess de meest recente geruchten over een eventuele verkoop van de hand.

Dies ontkrachtte daarbij de geruchten over een mogelijk verkoop van verschillende merken van het concern, waaronder Ducati en Lamborghini. De directeur wees de geruchten daarbij niet alleen van de hand, maar hij prees daarnaast de merken en sprak zijn vertrouwen uit in het sport- en luxesegment. Wat Ducati betreft, wees hij op de gestage en voortdurende groei naar volwassenheid van de producten uit Borgo Panigale.

Ducati maakt sinds 2012 onderdeel uit het van het VW-concern. De omzet bedroeg in 2012 606 miljoen euro met wereldwijd 44.102 verkochte motoren. Tegenwoordig wordt er bij Ducati 716 miljoen omgezet met 53.183 nieuwverkopen. Toch speelde Dies, die in het verleden ook werkzaam was voor BMW, in 2018 al eens met de gedachte Ducati van de hand te doen. In een interview zei hij daar destijds het volgende over: “Ducati heeft een plan voor de toekomst nodig, een perspectief. Hoe gaat het bedrijf zich in technologisch opzicht ontwikkelen als het om elektrische aandrijving gaat? Hoe is verdere groei mogelijk? Wat dat betreft kan ik me een fusie of partnerschap met andere merken voorstellen. Ducati als motoricoon binnen het VW-concern houden, is economisch gezien geen juiste beslissing.”

Daarnaast zou er in 2017 een aantal partijen zijn geweest met vergaande interesse om Ducati over te nemen, waaronder Harley-Davidson, Royal Enfield, Benetton, de vroegere Ducati-eigenaar Bonomi en een aantal investeringsfondsen.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws