Productnieuws

Voel je Rossi met AGV’s nieuwe Pista GP R

Deze met Valentino Rossi’s Soleluna gedecoreerde helm is meer dan een mooie verschijning, het is volgens AGV Helmets de meest beschermende motorhelm ooit. Aan de recent gelanceerde Pista GP R E2205 TOP – Soleluna 2018 hangt dan ook een deftig prijskaartje.

De helmschaal is volledig uit koolstofvezel vervaardigd en weegt slechts 1.400 gram en is onder meer voorzien van een geïntegreerd drinksysteem en ‘biplano’ spoiler. Verder is de binnenvoering zo ontworpen dat er geen naden op gevoelige plekken zitten, en is de helm voorzien van een noodsysteem wat inhoudt dat de wangstukken uit te nemen zijn. Het design is uiteraard overgenomen van de helm die The Doctor dit seizoen in de MotoGP draagt. Daarvoor heeft ontwerper Aldo Drudi zich naar eigen zeggen laten inspireren op graphics uit de jaren 70.

Voor dit vernuft moet je wel diep in de buidel tasten. In de webshop van AGV prijkt namelijk het bedrag van 1.500 euro naast de helm. Maar daar heb je dan wel wat bijzonders. De Pista GP R E2205 TOP is leverbaar in de maten XS tot en met XXL.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.