Nieuws

Vier Z-traktaties van Kawasaki

Vier Limited Edition modellen vieren het vijftigjarige bestaan van Kawasaki’s Z range. Kawasaki pakt flink uit met de: Z900 50th Anniversary, Z650 50th Anniversary, Z900RS 50th Anniversary en – je ziet hem aankomen – Z650RS 50th Anniversary.

In 1972 maakte de Z1 een overdonderend debuut. Alle superlatieven schoten destijds te kort om Kawasaki’s superbike te beschrijven. Een halve eeuw later is het tijd voor een viervoudige ode aan de machtige woesteling van weleer. Dit moderne eerbetoon-kwartet verwijst vanzelfsprekend graag naar het roemrijke verleden. Dit voorjaar zijn ze leverbaar.

Het Firecracker Red kleurenschema van de Z900 50th Anniversary verwijst bijvoorbeeld naar de luchtgekoelde Z1100GP uit de jaren 80. De goudgekleurde voorvork, het glanzend zwart afgelakte frame, speciale zadel en speciale Anniversary logo’s maken de naked af. Voor €11.299,- is deze traktatie van jou.

De reguliere Z900RS is al een geslaagde ode aan het verleden, maar de Z900RS 50th Anniversary doet daar nog een schepje bovenop. De Candy Diamond Brown lak (met het Fireball-patroon) is diep en glanzend. Bovendien beschikt het model over een glanzend zwart frame, gouden wielen, grabrail en een speciaal zadel. Z50th Anniversary en Double Overhead Camshaft (DOHC) emblemen maken het plaatje af. Reken op €13.899,- voor dit plaatje.

Kawasaki steekt ook de Z650 50th Anniversary in een speciaal jasje. Voor €8.399,- krijg je een heerlijke naked in een speciale rode kleur. Donkerblauwe en zilveren striping, aangevuld met gouden Z-emblemen doen ook een historisch correcte duit in het zakje. Dat geldt eveneens voor de rode wielen, speciale lederen zadels en jubileum logo op het voorspatbord.

De meeste recente Z van Kawasaki is de Z650RS. Ook die krijgt een 50th Anniversary-editie die voor €9.399,- van eigenaar verwisselt. Net als de Z900RS heeft dit model de Candy Diamond Brown lak met Fireball graphics, gouden wielen, speciaal zadel, grabrail en DOHC-logo’s.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.