Nieuws

Video sportieve rit online geplaatst: politie stelt onderzoek in

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar drie motorrijders die in 11 minuten van Breda naar Rotterdam zijn gereden. Eén van de rijders legde de rit op video vast en dat beeld is de enkele dagen geleden online geplaatst. Zodoende heeft de politie bewijs in handen dat het drietal zich op hoge snelheid door het verkeer heeft bewogen.

De rit, van een kleine 40 kilometer, was in slechts 11 minuten geklaard.

Omdat de politie graag in contact wil komen met de motorrijders, heeft het Team Verkeer Zeeland-West-Brabant een getuigen opgeroepen zich te melden. Met behulp van hun informatie hoopt de politie de identiteit van de motorrijders te achterhalen.

Het online plaatsen van een zeer sportief stukje sturen, is een aantal andere motorrijders al erg duur komen te staan. In februari van dit jaar werd een groep Spaanse motorrijders namelijk een gezamenlijke boete van 14.100 euro opgelegd. Ook zij legden hun rit op video vast waarvan het beeld later online verscheen. In die video waren in totaal 40 verkeersovertredingen te zien. Na een onderzoek van 10 maanden, konden 10 van de gefilmde rijders achterhaald en bekeurd worden.

 

Boete van 14.100 euro voor snelheidsduivels die rit filmden

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.