Nieuws

Verwoest motormuseum Timmelsjoch opent deze winter de deuren weer

Het door een brand verwoeste motormuseum op de Timmelsjoch wordt herbouwd. Dat hebben Attila en Alban Scheiber, eigenaren van het museum, laten weten. De voorbereidingen voor de heropening van het beroemde museum zijn inmiddels in volle gang en als de tweelingbroers Scheiber ligt, dan kunnen de deuren deze winter weer geopend worden.

Het Top Mountain Motorcycle Museum bij het tolstation op de Timmelsjoch, op de grens van Oostenrijk en Italië, werd maandag 18 januari in alle vroegte getroffen door een felle uitslaande brand. Niet alleen de gehele collectie, maar ook het prachtige houten gebouw, dat in 2016 werd geopend, ging in vlammen op. Meer dan 300 zeldzame klassieke motorfietsen en 15 auto’s veranderden in een smeulende massa.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een defect display de boosdoener was. Nadat de vlammen gedoofd waren, was de stemming somber. Niet in de laatste plaats omdat veel van de motoren onvervangbaar waren en de schade in de miljoenen liep. De gebroeders Scheiber toonden zich echter strijdbaar en lieten direct al weten dat het museum ooit weer open zou gaan. De twee laten er duidelijk geen gras over groeien, want de plannen zijn direct in uitvoer gebracht.

Met een aantal wijzigingen ten opzichte van het originele museum.  Zo gaat het nieuwe museum van 3.000 naar 4.000 m² oppervlak en wordt nieuwe gebouw ruim twee keer zo hoog als het oude. Ook aan de binnenkant gaat er het één en ander veranderen. “De missie van het museum blijft hetzelfde, maar we willen meer een beleveniswereld bieden en daarnaast iets kunnen bieden voor niet-motorrijders”, laat Attila Scheiber weten.

De nieuwe collectie wordt gevuld met motoren die verzamelaars en liefhebbers aan de gebroeders Scheider hebben toegezegd. Volgens de broers hebben ze al zo’n 250 motorfietsen aangeboden gekregen, die tentoongesteld mogen worden in hun nieuwe museum.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws