Nieuws

Versnelde groene stap voorwaarts Yamaha

Motorfietsfabrikant Yamaha wil niet langer vanaf 2050 volledig klimaatneutraal produceren, maar al in 2035. Het uiteindelijke doel is een reductie van 92% van de CO2-emissie.

Yamaha pakt de reductie mondiaal en voortvarend aan. Het gaat de fabrieken wereldwijd groener maken en niet alleen die in moederland Japan. De grote schoonmaakoperatie moet in 2035 en niet in 2050 zijn afgerond.

Om het ambitieuze doel te bereiken, neemt Yamaha het energiegebruik flink onder de loep. Investeringen in nieuwe energiezuinige apparatuur is een stap, maar ook het stipt uitschakelen van apparatuur (en niet stand-by laten staan). Bovendien gaat Yamaha met een loep kijken welke energieconsumptie daadwerkelijk iets waardevols bijdraagt aan productie en wat er verder voor verbetering vatbaar is.

Yamaha gaat eveneens de overstap wagen naar niet fossiele brandstoffen. Vanaf juli 2022 betrekt het daarom voor de Japanse fabrieken stroom bij een klimaat neutrale energiecentrale. Verder investeert het merk in zonne-energie en vervangt het apparatuur op gas en olie door elektrische productiemiddelen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws