Nieuws

Verdere digitalisering bij Honda

De digitalisering in motorland gaat verder en verder. De jongste generatie TFT-dashboards biedt veel mogelijkheden om de connectiviteitsmogelijkheden steeds verder uit te breiden, waar legio fabrikanten inmiddels gretig gebruik van maken. En ook Honda diept de connectiviteitsmogelijkheden nu verder uit!

De spil hierin is de nieuwe RoadSync-app van de Japanners, die momenteel enkel beschikbaar is in de PlayStore (vanaf Android 7.0), een versie voor iOS volgt op een later tijdstip. Middels de app kunnen de nieuwe CB1000R, X-ADV en Forza 750 (op de Forza 350 is het ‘smart dashboard’ optioneel) aan smartphone en headset worden gekoppeld.

Op het TFT-dashboard kunnen dan vervolgens via voice-control of de vierweg-joystick links op het stuur verschillende functies worden opgeroepen/aangestuurd. Zoals bijvoorbeeld turn-by-turn navigatie, telefoongesprekken aannemen of afwijzen, een contact bellen via voice-control, berichten (Whatsapp, SMS, Facebook Messenger etc.) inspreken, lezen of versturen, bedienen van je MP3-speler of het raadplegen van de lokale weersvoorspelling.

Of je überhaupt bereikbaar wil zijn op de motor, dat moet eenieder maar voor zichzelf bepalen. Feit is simpelweg dat de nieuwe generatie dashboards het digitale-comfort in ieder geval naar een veel hoger niveau tillen. Wat je er vervolgens zelf mee doet, is een tweede.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Een Honda CB750 voor onder de boom

Een Honda CB750 voor onder de boom

6 december, 2023

Op zoek naar een cadeau voor onder de boom? Onder het motto ‘Build your Legend’ heeft Franzis op schaal 1 : 24 een ...

Overig nieuws