Nieuws

Veiling speciale Fabrizio Pirovano Yamaha R1-replica

Afgelopen weekend reed oud-coureur Alessandro Gramigni tijdens het WK Superbike op het Portugese Estoril een ereronde met een speciale ‘Piro’ R1. Deze bijzondere machine is door Yamaha Europes opgebouwd als eerbetoon aan de in 2016 aan kanker overleden Fabrizio Pirovano, die in 1993 op hetzelfde circuit zijn tiende en laatste WK Superbike-zege scoorde. De bijzondere ‘Piro’ R1 wordt deze week geveild.

Deze speciale replica heeft exact dezelfde wit/roze-kleurstelling als de Yamaha YZF750SP, waarmee Pirovano in 1993 naar de winst op Estoril snelde. Pirovano was in de beginjaren een van de smaakmakers van het WK Superbike. In 1988, het eerste WK Superbike-seizoen, werd hij vice-wereldkampioen, iets wat hij in 1990 herhaalde. Een wereldtitel haalde de Italiaan nooit, wel de titel ‘King of Monza, nadat hij op het razendsnelle circuit bij Milaan twee keer de dubbel wist te pakken.┬áIn 1997 stapte ‘Piro’ over naar het WK Supersport, om uiteindelijk in 2006 afscheid van de actieve racerij te nemen. Fabrizio Pirovano overleed in 2016 na een lange strijd tegen kanker.

De op Estoril gepresenteerde ‘Piro’-replica R1 staat sinds vandaag online ter veiling op eBay en er kan tot en met zondag 1 november 12.00 uur op deze bijzondere machine worden geboden. De opbrengst zal volledig gaan naar kankeronderzoekinstituut ‘Fondazione Oncologia Niguarda Onlus’, dat al sinds het overlijden van Fabrizion Pirovano door zijn familie wordt ondersteund.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.