Nieuws

Van zand naar sneeuw in een handomdraai

Van je motor een sneeuwscooter maken? Geen nieuw idee, maar het daadwerkelijk doen was niet voor iedereen weggelegd. Daar wil het uit Rusland afkomstige Snowrider-Moto verandering in brengen. En wel met vier verschillende ombouwkitjes waarmee, volgens de fabrikant, iedere crossmotor binnen een uur sneeuwklaar kan zijn.

Wel met de kanttekening dat je dit krappe tijdschema alleen haalt als je je goed hebt voorbereid en er een extra paar handen beschikbaar is. Ook de motor moet aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet je crosser of enduro-machine de ketting aan de linkerkant hebben en minstens 250 cc.

Wie daaraan voldoet, heeft de keuze uit vier verschillende kits, te weten:

Foto: SnowRider-Moto

De Snowrider  SR120 Pro-SE: te koop voor 4.510 euro
De Snowrider SR129 Pro-SE: te koop voor  4.670 euro
De Snowrider SR137 Pro-SE: te koop voor 4.830 euro
De Snowrider SR120 Pro-RS: te koop voor 4.900 euro

De eerste drie zijn daarbij vooral bedoeld voor fanatieke amateurs, en de duurste variant is bedoeld voor professionals. Het maken van sprongen moet met alle vier mogelijk zijn, aldus de fabrikant. De ski aan de voorzijde is door SnowRider-Moto zelf gemaakt, terwijl de rupsbrandaandrijving aan de achterzijde van Composit Tracks afkomstig is. Het benodigde tandwiel en de ketting worden geleverd door een bedrijf met de naam JT. Snowrider-Moto gebruikt verder CNC gefreesd en verchroomd staal voor het frame en de volledig instelbare vering is afkomstig van YSS. Daarnaast zit er ook een kleine tank bij de kit in.

Om het geheel tot stoppen te dwingen, vertrouwen de Russen op speciaal gecoate schijfremmen en remklauwen met twee zuigers die zijn aangepast aan de beoogde extreme omstandigheden. Een ander opvallend feitje is dat Snowrider-Moto expliciet beschrijft dat een adapterset niet tot de set behoort. Maar het is ook niet duidelijk waar deze adapter voor nodig is.

De ombouwsets zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.snowrider-moto.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.