Nieuws

V2V communication? De toekomst.

Mensen die met elkaar praten zijn de oorzaak van veel verkeersongevallen. Voertuigen die met elkaar praten moeten heel veel ongelukken gaan voorkomen.

Daimler – je weet wel van die auto’s – en intussen een hele kudde Amerikaanse regelbedenkers zijn er druk mee bezig. De huidige technologie is intussen (bijna) zover om zichzelf en ander verkeer in de gaten te houden en in te grijpen wanneer er iets mis dreigt te gaan.

Dat dat allemaal nog niet helemaal lekker loopt werd bewezen door een stel noodstops van testvoertuigen voor tunnelingangen. De elektronica detecteerde daar een groot zwart niet bewegend object en besloot een botsing te voorkomen.

Maar iets dat er voor zorgt dat een autodebilist een piepje, een stroomstoot of optische waarschuwing wanneer er eentje van ons op ramkoers blijkt te liggen?
Prima. Dat zou het einde zijn van de legendarische woorden van bijna elke autodebilist na een aanrijding met een motorrijder: “Maar ik heb hem helemaal niet gezien”.

Alleen ff afwachten hoe onze motorfietsen er in dat tijdperk uit gaan zien… Misschien kunnen we die wel op een toertochtje sturen terwijl we zelf lekker thuis blijven…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws