Nieuws

Update voor KTM 450 Rally Replica

Voor diehard rally raid-coureurs heeft KTM alweer een aantal jaren een kant-en-klaar pakket in huis in de vorm van de 450 Rally Replica. Ook voor 2021 kun je weer bij de Oostenrijkers terecht voor deze ultieme offroad, die op verschillende vlakken een update kreeg.

De 449cc-eencilinder met enkele bovenliggende nokkenas en brandstofinjectie is een directe afgeleide van de wedstrijdmachines van fabrieksrijders Toby Price, Matthias Walkner en Sam Sunderland en kreeg onder meer een nieuwe versnellingsbak met exact dezelfde ratio’s als de fabrieksmachines, evenals een aangepast schakelmechanisme. Ook de dempingskarakteristiek van de high-end WP XACT Pro is verder verfijnd voor een nog breder gebruiksgebied met betrekking tot afwisselend terrein, en naar eigen zeggen is ook de betrouwbaarheid verder verbeterd dankzij nog hoogwaardiger componenten van Pankl (net als KTM onderdeel van Pierer Industries).

Een machine kortom die volledig tegemoet komt aan KTM’s adagium ‘Ready to Race’, waar overigens wel een fors prijskaartje aan hangt. De 450 Rally Replica kost namelijk € 25.900,00 (excl. BTW en verzendkosten). En veel tijd om te sparen heb je niet, vanaf september is de hardcore rally machine namelijk beschikbaar, zij het in een zeer beperkte oplage van slechts 85 stuks. Info: www.ktm.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.