Nieuws

Unieke privécollectie MV Agusta’s onder de hamer

Tijdens de Klassieker-beurs Rétromobile in Parijs wordt op 9 februari 2019 een zeer bijzondere MV Agusta collectie geveild. Met ruim 90 modellen, een feest voor iedere MV-fan die een goed gevulde beurs heeft.

De verzameling is door een Italiaanse familie, in de afgelopen vijftig jaar over meerdere generaties, opgebouwd. Dat is onder meer te zien aan de uiteenlopende modellen. Van motorscooters, pitbikes, pototypes, tot een span, een kart en zelfs een handploeg MV Agusta. Alle voertuigen bevinden zich tevens in rijklare toestand, aldus het veilinghuis.

Tot de pareltjes behoren de MV Agusta F4 Tamburini met chassisnummer 001, verschillende speciale Oro-modellen, een 750S van ex-Formule 1-coureur Arturo Merzario inclusief handtekening op de tank, een van de slechts vijf gebouwde 750S John Surtee’s Tribute-machines, een 750S tentoonstellingsvoertuig met lege motor, evenals twee prototypen met turbocharger en injectie uit de jaren 70.

De geschatte opbrengst van de verschillende modellen loopt uiteen van 2.000 tot 220.000 euro. Benieuwd? Kijk hier voor de gehele collectie.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.