Productnieuws

Ultiem gashendel

Als je al eens een keer wat aan het gashendel verandert, dan betreft het vaak een functionele aanpassing. Dat je een gashendel ook uit optisch kunt ‘tunen’ bewijst deze Maxthrottle 1.

Misschien wel het mooiste gashendel ter wereld heeft Mario Hartmann’s firma Inmaxwetrust in de aanbieding. Deze Maxthrottle 1 is feitelijk een onderdelenkit bestaande uit rvs, messing, aluminium en bronzen componenten, met als glanzend middelpunt de twee naaldgelagerde kegeltandwielen van molybdeen. Die laatste twee zijn precisiewerk uit Zwitserland, de rest van de kit wordt in Oostenrijk vervaardigd. Samengevoegd is het een waanzinnig fraai mechaniek met een enorme esthetische waarde, zeker op een karaktervolle retro of stoere cruiser.

Er zijn twee versies beschikbaar van de Maxthrottle 1: voor een enkele (openen) en dubbele gaskabel (openen en sluiten). Ook qua diameter van het stuur is er keuze uit twee maten: 22 en 25,4 millimeter. Een beetje bedreven hobby-sleutelaar kan het gashendel wel zelf monteren, want er hoeft gelast noch geslepen/-zaagd worden. Helemaal plug & play is het echter niet, want in de meeste gevallen moet er ook een nieuwe schakelaar-unit worden gemonteerd. En wat dit fraaie kleinood kost? Nou, € 295,95 om precies te zijn! Info: https://inmaxwetrust.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws