Nieuws

Uitlevering Honda RC213V-S begonnen

Net voor de jaarwisseling kon de allereerste klant ter wereld zijn exclusieve Honda RC213V-S in ontvangst nemen. Dit gebeurde op het hoofdkwartier van de raceafdeling van Honda UK, waar alle in Groot-Brittannië verkochte machines zullen worden geprepareerd en onderhouden door hiervoor speciaal opgeleide technici.

De eerste eigenaar is ene John Brown, zelf Honda-dealer in Manchester en tevens een verwoed Honda-verzamelaar. De RC213V-S zal als gezelschap onder andere een gloednieuwe RC30, VTR1000 SP-1 en SP-2, CBR900RR Fireblade en VF1000F hebben.

Voor wie het gemist heeft: De peperdure, handgebouwde RC213V-S is een straatlegale uitvoering van de RC213V MotoGP-racer en komt daar technisch grotendeels mee overeen. Het prijskaartje is daar ook wel naar: basisprijs € 193.000,-, en zelfs € 205.000,- met racekit, als je in plaats van een schamele 159 pk graag een meer toepasselijke 215 pk wilt hebben.

De RC213V-S is in de afgelopen drie jaar ontwikkeld, waarbij de doelstelling was hem zo dicht bij de MotoGP-racer te houden als mogelijk was. Echter zonder de speciale naadloze versnellingsbak en dus ook zonder de dik 280 pk die de GP-machine naar schatting heeft. De enige echt vergelijkbare motor is de eveneens peperdure Ducati Desmosedici RR die in 2007 (eventjes) op de markt kwam als straatlegale versie van de 990cc-MotoGP-racer.

John Brown over zijn bijzondere aanwinst: “Toen ik voor het eerst hoorde over dit project, dacht ik ‘als dit doorgaat, móet ik er een hebben’. Het is een geweldige kans om zo’n stuk HRC-racegeschiedenis zelf te bezitten. Zodra het kon, schreef ik me in op de website en de dag dat ik het telefoontje kreeg dat mijn bestelling was geaccepteerd, was een hele bijzondere voor mij. Ik ben in het familiebedrijf gaan werken toen ik 17 was en ben sindsdien altijd Honda-dealer geweest. Deze motor is een geweldige aanvulling van mijn collectie, een droom die uitkomt”.

Voor wie nog even wil kijken naar wat hij inmiddels niet meer kan bestellen: zie de speciale site www.rc213v-s.com (ook te bereiken via de normale website www.honda.nl/motorcycles)

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws