Uit MotoPlus Magazine

Allroad bandentest: straatbanden versus terreinbanden

Zit je na onze eerste twee bandentesten (zie MotoPlus 13 en 14/2019) nog steeds te dubben of je een meer terreingeoriƫnteerde of een puur straatgerichte band onder je allroad moet leggen? Dan mag je het derde deel van ons banden-vierluik zeker niet missen.

Hierin zetten we van iedere categorie vijf sets banden van vijf verschillende bandenfabrikanten tegenover elkaar. En dat alles om de vraag te beantwoorden of de ultieme band voor zware adventure-motoren voor alle omstandigheden echt bestaat. De De alleskunner? De duurzame langloper? De onverwoestbare? Geschikt voor lange reizen? En voor geheel verregende dagen? Wat zijn de verschillen tussen de terrein- en allroadbanden van de diverse fabrikanten? Zijn ze altijd helemaal anders of eigenlijk relatief gelijksoortig van karakter?

Om dat in beeld te brengen, hebben we vijf spinnenwebdiagrammen gemaakt met daarin steeds de twee zusterbanden van hetzelfde merk. Er zijn banden waarbij de overlap tussen de beide vijfhoeken relatief groot is. Dat betekent dat de terreinbanden en de allroadbanden min of meer hetzelfde basiskarakter hebben. Er zijn echter ook fabrikanten die hun beide sets zeer specifiek hebben geconfigureerd, waardoor de overlap een stuk kleiner is.

Genoeg voer voor discussie dus. Hoe die discussie afloopt, lees je in MotoPlus 15, die vanaf 26 juli in de winkel ligt.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.