Nieuws

Trump over Harley-Davidson: Ze zwaaien met de witte vlag

Donald Trump, de president van Amerika, heeft zich in een tweet uitgesproken over het nieuws dat Harley-Davidson haar productie wil verplaatsen om zo onder de verhoogde importheffingen van de EU uit te komen. Volgens de leider van het land heeft Harley met de beslissing als het ware de witte vlag gehesen.

Het bericht dat Harley-Davidson haar productie naar andere landen wil verplaatsen is een directe reactie op de verhitte handelsoorlog die Amerika en Europa momenteel voeren. Nadat de Verenigde Staten aankondigden staal en aluminium uit Europa tot wel 25 procent hogere importheffingen op te leggen, kwam de EU afgelopen week met een antwoord. In dat besluit stond dat beeldbepalende merken uit Amerika, zoals Harley-Davidson, eveneens getroffen zouden worden door flink hogere importheffingen.

In plaats van 6 procent stegen de importheffingen van nieuwe Harley’s uit Amerika naar 31 procent. Dat zou een gemiddelde prijsstijging van ruim 2.000 dollar met zich meebrengen. Harley-Davidson liet op haar beurt al snel weten deze extra kosten niet op de Europese klanten door te berekenen. Om te voorkomen dat de kostenpost voor het bedrijf de pan uit zou rijzen, liet Harley tevens weten haar productie voor de Europese markt buiten Amerika te plaatsen. Vooral dat laatste bleek tegen het zere been van Trump.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws