Nieuws

Trump over Harley-Davidson: Ze zwaaien met de witte vlag

Donald Trump, de president van Amerika, heeft zich in een tweet uitgesproken over het nieuws dat Harley-Davidson haar productie wil verplaatsen om zo onder de verhoogde importheffingen van de EU uit te komen. Volgens de leider van het land heeft Harley met de beslissing als het ware de witte vlag gehesen.

Het bericht dat Harley-Davidson haar productie naar andere landen wil verplaatsen is een directe reactie op de verhitte handelsoorlog die Amerika en Europa momenteel voeren. Nadat de Verenigde Staten aankondigden staal en aluminium uit Europa tot wel 25 procent hogere importheffingen op te leggen, kwam de EU afgelopen week met een antwoord. In dat besluit stond dat beeldbepalende merken uit Amerika, zoals Harley-Davidson, eveneens getroffen zouden worden door flink hogere importheffingen.

In plaats van 6 procent stegen de importheffingen van nieuwe Harley’s uit Amerika naar 31 procent. Dat zou een gemiddelde prijsstijging van ruim 2.000 dollar met zich meebrengen. Harley-Davidson liet op haar beurt al snel weten deze extra kosten niet op de Europese klanten door te berekenen. Om te voorkomen dat de kostenpost voor het bedrijf de pan uit zou rijzen, liet Harley tevens weten haar productie voor de Europese markt buiten Amerika te plaatsen. Vooral dat laatste bleek tegen het zere been van Trump.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.