Nieuws

Triumph maakt motorrijden een stukje veiliger

Dat motorrijden steeds veiliger wordt gemaakt, moge duidelijk zijn. Triumph wil hieraan ook haar steentje bijdragen en komt met Triumph SOS. Dit is niet zoals bij BMW een op de motorfiets geïntegreerd systeem, maar een smartphone app die ongevallen detecteert en je automatisch verbindt met de dichtstbijzijnde hulpdiensten.

De app is door Triumph gelanceerd in Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw Zeeland en is speciaal ontwikkeld voor motorrijders. De app houdt smartphonesensoren in de gaten om een ongeval te kunnen detecteren en valideren. Ook speelt het, met behulp van Google-Cloud, cruciale informatie binnen enkele seconden na het detecteren van een ongeval door naar de hulpdiensten. Onder andere GPS-locatie, rijrichting, motorfietsgegevens en medische informatie zouden daarin voor belangrijke tijdswinst moeten zorgen, zodat de hulpdiensten niet alleen sneller, maar ook beter voorbereid ter plaatse komen.

De app is vanaf nu te downloaden in de Google Play-store (Android) en App Store (iOS). Triumph SOS is bedoeld voor alle motorrijders, wel krijgen Triumph-rijders de eerste drie maanden gratis. Hierna gaat een maandelijks abonnement in, de prijs hiervan is nog niet bekend.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.