Nieuws

Triumph lanceert design-prototype Trident

Waar Triumph de laatste jaren vooral bestaande modellijnen vernieuwde en finetunede, lijkt zich voor komend modeljaar een compleet nieuwe lijn aan te dienen. Met de presentatie van een design-prototype hinten de Britten alvast op een nieuwe middenklasser – Trident gedoopt – die komend jaar de concurrentie aan moet gaan met bewezen toppers als de Yamaha MT-07, de Kawasaki Z650 en de Honda CB650R.

De naam Trident komt niet uit de lucht vallen en is een haast legendarische typeaanduiding uit Triumph’s rijke verleden. De originele Trident-driecilinder stamt uit 1968 en maakte onder andere naam met vijf opeenvolgende zeges in de productieklasse op het eiland Man. Daarnaast markeerde de Trident als 750 en 900 cc driecilinder begin jaren negentig de comeback van Triumph onder de vleugels van John Bloor. Een naam met een lading dus, al benadrukt Triumph dat de nieuwe Trident allesbehalve een classic of retro zal zijn.

Zoveel wordt in ieder geval al duidelijk bij een blik op dit minimalistisch ogende prototype, waarvan het roadster-lijnenspel uit de koker komt van de Italiaanse designer Rodolfo Frascoli, die eerder al tekenende voor de laatste generatie Tiger 900. Dat betekent dat de nieuwe Trident ontegenzeggelijk een dosis Italiaanse flair krijgt, maar ook dat het Triumph-DNA gewaarborgd blijft, in dit geval bijvoorbeeld de diepe uitsparingen in de tank en diverse stijlkenmerken van de gespierde Speed Triple.

Over de technische specificaties laat Triumph nog niet veel los, maar duidelijk is in ieder geval wel dat de driecilinder-krachtbron van nieuwe Trident grotendeels wortelt in het blok van de Street Triple. Op zaken als exacte cilinderinhoud of een indicatie van het vermogen moeten we helaas dus nog even het antwoord schuldig blijven. Wel zal de Trident, die straks in Thailand geproduceerd gaat worden, de nodige elektronica meekrijgen, waar de knoppen op de linker stuurarmatuur naar hinten.

De nieuwe Triumph Trident zal naar verwachting begin 2021 op de markt komen, ook in een A2-variant. Een prijs is uiteraard nog niet bekend, maar de Britten beloven dat deze concurrerend zal zijn. En dat moet ook wel als je in dit uiterst competitieve veld potten wilt breken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws