Modelnieuws 2019

Triumph komt met nieuwe Rocket III

Met de komst van Euro4 verdween Triumph’s slagschip Rocket III eind 2016 met stille trom van het motortoneel. Bijzonder jammer, want de Rocket III was één van die buitenbeentjes die de motorwereld van de zo broodnodige kleur voorzag. Maar goed nieuws, deze überbrute Engelse cruiser komt terug, sterker dan ooit!

De Rocket 3 TFC, zoals ‘ie gaat heten, krijgt namelijk de beschikking over een nieuw 2,5 liter driecilinderblok, die hem van het nodige vuur gaat voorzien. En dat vuurtje is aardig opgestookt, deze grootste in serie geproduceerde driecilinder ooit is namelijk goed voor een topvermogen van meer dan 170 pk. Indrukwekkend weliswaar, maar desondanks slechts bijzaak, want bij de Rocket draait als vanouds vooral om het koppel. En ook daaraan geen gebrek, de exact 2.458 cc metende driepitter schudt namelijk meer dan 221 newtonmeters uit zijn opgestroopte mouwen.
Daarmee kun je natuurlijk met de dikke 240 achterslof achteloos flinke zwarte strepen op het wegdek trekken, en om te voorkomen dat dat per ongeluk gebeurt, is de nieuwe, droog rond de 327 kilo wegende Rocket voorzien van diverse hulpsystemen, waaronder hellingshoek afhankelijke tractiecontrole. Het ABS is eveneens hellingshoekafhankelijk en ook dat lijkt geen overbodige luxe, Brembo Stylema Monoblocs, zo’n beetje het beste wat er momenteel op remmengebied te verkrijgen is, happen namelijk in het voorwiel. Verder aan boord zijn onder meer een quickshifter (up/down), Hill Hold Control, modern TFT scherm, cruise-control, ledverlichting en vier rijmodi.

Klinkt allemaal heel lekker, en heb je nu je zinnen gezet op deze ultracruiser, let dan even op. Dat TFC uit de typenaam staat namelijk voor Triumph Factory Custom. Kenners weten dan dat het een gelimiteerde oplage betreft, in dit specifieke geval 750 stuks. Elke Rocket 3 TFC is dan ook voorzien van een genummerde plaquette, een unieke badge en wordt geleverd met een speciaal TFC-afleverpakket. En dat alles voor een vanaf prijs van € 33.900,00. Over de beschikbaarheid van de nieuwe Rocket 3 TFC is nog niets bekend, dus je hebt nog effe tijd om te sparen!
Info: www.triumph-motorcycles.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.