Nieuws

Triumph gaat in minimotoren

De Britse motorfietsfabrikant Triumph heet Oset overgenomen. Het eveneens Britse Oset bouwt elektrische motorfietsjes voor de jongsten vanaf drie jaar.

Triumph doet de aankoop naar eigen zeggen niet zozeer om kennis van elektrische motoren te vergaren, als wel om een volledige range offroad-motoren in huis te hebben. Het is de Britten dus menens met hun ambitieuze offroad-plannen. Ondanks de overname slokt Triumph het relatief kleine Oset niet op. Volgens eigenaar John Bloor blijven beide merken naast elkaar bestaan.

Elektrische plannen kunnen Triumph – naast alle offroad-ambities – ook niet ontzegd worden. Testrijders onderwerpen de elektrische straatfiets TE-1 momenteel aan een uitgebreid testprogramma. Waarschijnlijk weten we eind dit jaar meer van de elektrische straatmotor.

Oset ontstond in 2004 toen Ian Smith een elektrisch offroad motortje bouwde voor zijn motorgekke driejarige zoon Oliver. Na dat cadeautje ging het hard met Oset. De afgelopen achttien jaar verkocht het veertigduizend motoren. Momenteel verkoopt Oset zijn producten in meer dan 25 landen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws