Nieuws

Trio Italiano

Met de introductie van de Scrambler bood Ducati klanten een fraai platform voor het customizen van hun motor met tal van accessoires. De Italiaanse fabrikant heeft nu ook drie specialisten aan het werk gezet om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Veel, zo blijkt, een classic racer, bobber of ijsracer, de Scrambler heeft het allemaal in zich.
De in Verona gevestigde Mr. Martini waagde zich aan de nieuwe Sixty met 400 cc blok. Hij creëerde de Peace Sixti2, een fraaie jaren ’60 racer met grote plexiglas voorkuip, monozitje, racestuur en Termignoni uitlaat. Ook het Milanese Officine Mermaid vergreep zich aan een Sixty2 en transformeerde het beestje tot een bobber genaamd Revolution. Met 17 inch wielen, leren buddy, nummerbord op de zijkant, kort kontje en zwarte lak een smaakvol geheel.
Designstudio Dario Lopez uit Treviso ontfermde zich over een 800 cc Icon en bouwde deze om tot een kleurrijke ijsracer, luisterend naar de treffende naam Artika. De twin rolt op – hoe kan het ook anders – spikes, het felle jasje is een stille ode aan de Pantah Ice, die eind jaren ’70 in de Ice Trophy aan de start stond.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws