Nieuws

TopTest R80 G/S (1980)

2020 is een bijzonder jaar voor BMW, het is namelijk exact veertig jaar gelden dat de eerste GS het levenslicht zag. De R80 G/S betekende niet alleen de redding voor BMW’s motorafdeling (er werden er niet minder dan 21.864 van verkocht), hij was tevens de grondlegger van een compleet nieuw segment: de allroad.

Een echte icoon kortom, en daar staan we natuurlijk wel even bij stil. In MotoPlus 9/2020 vind je onder meer een toptest van een R80 G/S uit 1980, die dankzij zijn 980cc-kit net wat meer power in de mouwen heeft dan de originele 800. Uiteraard rijdt er ook een hagelnieuwe R1250GS ter referentie mee, want we zijn natuurlijk benieuwd hoe 40 jaar ontwikkeling zich in de praktijk vertaalt!

Om alvast een klein beetje op zaken vooruit te lopen, de oude blijkt nog altijd een heel onderhoudende machine om te rijden, lichtvoetig ook! Benieuwd naar het hele verhaal, koop dan MotoPlus 9/2020, die vanaf vrijdag 1 mei aanstaande in de winkel ligt! Liever MotoPlus thuis op de mat? Sluit dan hier een abonnement af, krijg je als extra bonus direct toegang tot het grootste digitale archief motorbladen van Nederland met inmiddels meer dan 325 online uitgaven!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.