Nieuws

Tissot presenteert nieuw T-Race MotoGP-horloge

Het Zwitserse Tissot heeft haar nieuwste horloge gepresenteerd: de T-Race MotoGP Limited Edition. Het uurwerk werd – onder toeziend oog van Sylvain Dolla (CEO Tissot) en Carmelo Ezpeleta (CEO Dorna) – gepresenteerd tijdens de Grande Prémio Tissot de Portugal, waar Tissot naamdrager van het evenement was.

De Tissot-klassieker werd voor 2023 volledig opnieuw ontworpen. In het design van het horloge zijn dan ook veel referenties naar de MotoGP te vinden. Zo is de kast geïnspireerd op een remschijf, is de binnenzijde van de rode band voorzien van een bandenprofiel, staat het MotoGP-logo op de achterkant van de kast en zijn er ook op de wijzerplaat een aantal referenties te vinden. De T-Race maakt gebruik van een kwartschronograaf EOL-uurwerk, is waterbestendig tot 100 meter (10 ATM) en heeft een diameter van 45 millimeter.

Tissot werkt al lange tijd samen met de MotoGP. Het is sinds 2001 de officiële tijdwaarnemer van de MotoGP en was afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Portugal op het circuit van Portimão – waar de nieuwe T-Race werd gepresenteerd – naamdrager van het evenement. Tijdens de presentatie van het nieuwe horloge maakte Tissot ook een nieuwe ambassadeur bekend: Enea Bastianini. Die kon, vanwege zijn opgelopen blessure in de Tissot Sprint race, niet bij de presentatie zijn.

De Tissot T-Race MotoGP Chronograph 2023 Limited Edition is gelimiteerd tot 8.000 stuks en wordt net als de vorige T-Race-horloges geleverd in een minihelm. Het horloge kost € 725,-. Info: www.tissotwatches.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws