Premium

Test 13 kettingsprays

Het is voor velen niet het meest favoriete klusje: de ketting smeren. Echter wel noodzakelijk voor eenieder die niet om de paar duizend kilometer zijn of haar ketting wil laten vervangen. Daarbij is de keuze uit de beschikbare kettingsprays enorm, maar welke is de beste?

Het antwoord daarop zoeken we in MotoPlus 9/2020. Waar vroeger bijna iedereen standaard naar vethoudende kettingsprays greep, heeft inmiddels de zogenaamde dry-lube het voortouw genomen, want makkelijker aan te brengen en je motor blijft er een stuk schoner door. Vroeger werd er een beetje sceptisch gekeken naar de dry-lubes, die beduidend minder presteerden dan de vethoudende varianten, maar ook op het gebied van smering heeft de tijd niet stil gestaan. De huidige generatie dry-lubes doet wat smeervermogen betreft niet of nauwelijks nog onder voor de vette varianten.

Dat blijkt uit de uitgebreide laboratoriumtest van 13 dry-lubes, waar kruipvermogen, corrosiebescherming en diverse andere eigenschappen onder de loep zijn genomen. Uiteindelijk kan er maar één de beste zijn, en welke dat is lees je in MotoPlus 9/2020 (vrijdag 1 mei in de winkel)!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws