Nieuws

Terugroepactie BMW om Chroom VI in kleding

BMW Motorrad heeft een terugroepactie op touw gezet vanwege een te hoog gehalte Chroom VI in het gebruikte materiaal. Maar geheel verrassend betreft het in dit geval geen motorfiets.

BMW Motorrad haalt namelijk in heel Europa haar leren jack Club Leer en DownTown handschoen terug, omdat er zoals gezegd teveel chroom in het leer kan zitten. Bij een steekproef werd vastgesteld dat het aandeel Chroom VI boven de wettelijke norm lag, wat bij sommige mensen tot een allergische reactie kan leiden. BMW zelf test haar lifestyle producten naar eigen zeggen ook met enige regelmaat op Chroom VI , maar heeft tot op heden nooit onregelmatigheden of te hoge concentraties vastgesteld.

Bezitters van de betroffen kledingstukken kunnen zich met hun jack of handschoenen bij de officiële BMW Motorrad dealer melden, ongeacht de leeftijd van het kledingstuk kan deze voor een gelijkwaardig kledingstuk worden geruild.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.