Nieuws

Terug van weggeweest: waxcoat

Louis blaast een klassieker nieuw leven in: motorjacks van gewaxt katoen. Het perfecte retro-kledingstuk bij elk weertype.

Onder het label Detlev Louis heeft Louis nu twee jassen in het assortiment die zijn gebaseerd op de modellen uit de jaren 50 en 60. Uiteraard wel met enkele concessies aan de beschermende functie. Het buitenmateriaal bestaat voor de helft uit katoen, de andere helft is slijtvast polyester. De jassen hebben ook protectoren op de schouders en ellebogen. Een rugprotector is optioneel.

De Detlev Louis DL-JM-4 (€ 299,99) is een toeristisch georiënteerd lang jack met veel opbergruimte in de vier grote buitenzakken. Het is ook verkrijgbaar voor dames als de Detlev Louis DL-JW-4. De Detlev Louis DL-JM-11 (€ 249,99) heeft een sportief, kort ontwerp, echt in caferacer-stijl. Alle modellen hebben een uitneembare thermische voering. Dankzij een korte verbindingsrits zijn ze te koppelen aan veel broeken van Louis. De herenjacks zijn verkrijgbaar in de maten 48 tot 58, de damesjacks in de maten 34 tot 46.

Het idee van de waxcoat komt oorspronkelijk van de Britse eilanden. Robuust en dicht geweven katoenen doek wordt geïmpregneerd met was, wat het waterafstotend maakt. Tegelijkertijd blijft het beter ademen dan welk membraanjack ook. Gewaxt katoen is als het ware het klimaatmembraan van het einde van de 19e eeuw – gemaakt voor zeelieden, jagers en iedereen die buiten in weer en wind moest zijn.

Kijk hier voor de website van Louis.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws