Nieuws

Suzuki-specialisten samen verder

Jan van Sommeren is een bekend persoon in de Nederlandse motorwereld. Met zijn gelijknamige motorzaak te Afferden is hij als Suzuki Exclusief-dealer al jaren een begrip. De inmiddels 68 jarige Jan heeft recentelijk de uitdrukkelijke wens kenbaar gemaakt dat hij een waardige opvolger wenst te vinden om zijn onderneming voort te zetten en na een zorgvuldige zoektocht heeft hij deze gevonden in de persoon van Marc Hoegee.

Marc Hoegee, welke als Suzuki-specialist bekend staat in binnen- en buitenland, gaat de zaak van Jan overnemen. Het gevolg hiervan is dat Hoegee Motortechniek te Giessen na 12 jaar gaat verhuizen en zal worden samengevoegd met de bestaande activiteiten te Afferden. Met het samengaan van deze twee ondernemingen ontstaat een uniek dealerpunt voor Suzuki in Nederland, waarmee elk segment voor elke motorliefhebber kan worden bediend. De samensmelting geeft naast een welbekend Suzuki -Exclusief verkooppunt een combinatie met een hoogwaardige technische werkplaats. Dat de ex-MotoGP-monteur gevoel voor techniek heeft is alom bekend. De onlangs uitvoerig geteste GSX-S1000 Special R Edition komt uit de keuken van Hoegee en heeft enorm veel enthousiaste klanten opgeleverd en is ook in de media zeer positief ontvangen.

Deze nieuwe onderneming gaat verder zoals u gewend bent. Als Suzuki Exclusief-dealer zullen de activiteiten verkoop en service onveranderd hoog in het vaandel staan. Daarnaast zal de kledingshop, waar u onder andere motorkleding en helmen aantreft, worden voortgezet. De specialistische onderdelen via Yoshimura Import blijft ook een essentieel onderdeel van de nieuwe opzet. In onze showroom zal u dus ook een grote selectie van Yoshimura producten kunnen vinden.

De bemanning van de werkplaats te Afferden wordt uitgebreid met de technische staf van Hoegee Motortechniek. Hierdoor ontstaat een werkplaats waar naast de standaard werkzaamheden ook uw specialistische wensen kunnen worden gerealiseerd. De hiervoor benodigde testbank verhuist natuurlijk ook mee naar Afferden. Op deze testbank kunnen we alle mogelijke simulaties uitvoeren, waarmee nagenoeg alles technische problemen kunnen worden opgelost. Het moge duidelijk zijn dat we hiermee de ambities van iedere motorrijder in vervulling kunnen laten gaan.
Jan van Sommeren verdwijnt voorlopig niet van het toneel en hij zal de komende jaren in de onderneming actief blijven. Met zijn, voor velen vertrouwde, werkwijze wil hij graag invulling geven aan de nieuwe toekomst van de nieuwe onderneming. Het betekent echter wel dat hij een stapje terug zal gaan doen. Marc Hoegee wordt het “nieuwe” gezicht van de onderneming te Afferden en zal op zijn herkenbare bevlogen wijze leiding geven aan het nieuwe team.

Hoegee Suzuki Center B.V. is de nieuwe naam welke de lading volledig dekt en staat garant voor een nieuwe start maar wordt gecombineerd met een voortzetting en uitbreiding van alles wat een veeleisende motorrijder tegenwoordig mag verwachten. Persoonlijke aandacht en professionele service is en blijft onze focus. Afferden ligt onder rook van Tiel en is daarmee centraal gelegen in Nederland en wij rekenen erop dat alle klanten, die de ondersteuning van een Suzuki-specialist kunnen waarderen, de weg naar Afferden moeiteloos zullen vinden.
Onze koffie corner is altijd open, ook als u niets nodig heeft.

Theo Kruythof Suzuki Nederland
“Wij zijn werkelijk enorm trots dat Jan en Marc tot overeenstemming zijn gekomen en zijn ervan overtuigd dat deze 2 Suzuki specialisten het succes van Van Sommeren Motoren verder gaan uitbouwen. Jan heeft na meer dan 30 jaar ervaring als Suzuki Exclusief dealer een enorme trouwe en loyale Suzuki klantenkring opgebouwd en Marc brengt met zijn 12 jaar ervaring als Suzuki huistuner een ongekende technische kennis met zich mee. Deze unieke combinatie gaat absoluut zorgen voor het verder uitbouwen van het Suzuki imperium waarbij de service naar de klanten centraal staat!”

Jan van Sommeren
“Wij zijn superblij met de gevonden oplossing. Het is altijd onze grote wens geweest om het door ons met liefde en plezier opgebouwde bedrijf, over te kunnen doen aan iemand die echt verstand van zaken heeft. Wij denken met Marc Hoegee de juiste man te hebben gevonden, die invulling kan geven aan deze wens en aan wie we onze gespecialiseerde Suzuki motorzaak met vertrouwen kunnen overdragen.”

Marc Hoegee
“Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. De contacten met Jan en Suzuki zijn al jaren erg goed en we hebben regelmatig over dit mogelijke scenario gesproken. Nu is het eindelijk gerealiseerd en het feit dat ik Jan zijn levenswerk een vervolg kan gaan geven, zie ik als een unieke kans die niet vaak voorkomt. Het wederzijds respect voor elkaars werk maakt ons nog sterker als Suzuki Exclusief dealer. De mogelijkheden voor de toekomst passen in mijn ambitie en dit maakte de keuze uiteindelijk niet zo moeilijk meer.
Vanaf 26 juli 2016 zetten wij onze werkzaamheden voort op onze nieuwe locatie.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws