Nieuws

Suzuki Katana te koop vanaf €14.999,-

Suzuki heeft de prijs bekendgemaakt van haar op de INTERMOT gepresenteerde Katana. De 2019-uitvoering van de legendarische Japanner is per direct te koop voor €14.999,-. De machine wordt geleverd in twee kleurstellingen, te weten: zilvergrijs en zwart.

Vanaf begin mei staat de motor bij de dealer.

Het plan om een nieuwe Katana te ontwikkelen startte twee jaar geleden met het voorstel van het Italiaanse MotoCliclismo en ontwerper Rodolfo Frascoli om een werkend prototype te maken. Dit prototype, de Suzuki Katana 3.0 Concept werd in 2017 tijdens de beurs in Milaan tentoongesteld. In samenwerking met de technici van Suzuki is het concept later geschikt gemaakt voor de productiemotor.

Het 150 pk sterke blok in de nieuwe Katana is afkomstig uit de 2005 tot 2008-generatie van de GSX-R1000 . Speciaal voor de naked van Suzuki zijn er wel kleine wijzigingen doorgevoerd om de vermogensafgifte van de 999 cc viercilinder vloeiender te laten verlopen. Ook is het koppel (max. 108 Nm bij 9.500 tpm) breder uitgesmeerd. Het resultaat is volgens Suzuki een perfecte combinatie van vermogen en controle. Bij de rijpositie is vooral rekening gehouden met het comfort van de bestuurder. Zo is er gekozen voor een rechte zit met een zadelhoogte van 825 mm.

De Katana is middels een groot aantal accessoires volledig naar smaak aan te kleden. Denk hierbij aan een carbon voorspatbord of carterdeksel. Ook roodgekleurde remklauwen van Brembo, een rood zadel en stripingsets behoren tot de opties. Alle accessoires zijn direct bij lancering beschikbaar.

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.