Nieuws

Sur-Ron werkt aan haar eerste straatlegale elektrocrosser

Het Chinese Sur-Ron, fabrikant van elektrische brommers en motoren, heeft zijn gamma uitgebreid  met de Storm Bee. Dit de eerste straatlegale elektromotor van het merk en zal verkrijgbaar zijn als enduro- en crossmotor.

De Storm Bee wordt aangedreven door een luchtgekoelde 96-volt middenmotor, met daaraan gekoppeld een 10C Lithium-Ion accu. De elektrische aandrijving is volgens Sur-Ron goed voor een topsnelheid van 110 km/u en 520 Nm koppel. Met een volle accu moet het mogelijk zijn zo’n 100 kilometer te rijden (met een gemiddelde snelheid van 50 km/u). Eenmaal leeg, duurt het zo’n 3 uur om de accu weer vol te laden.

Wanneer de Storm Bee precies gelanceerd wordt, is nog niet bekend. In eerste instantie werd ‘eind 2020’ gecommuniceerd. Dit moment is voorlopig uitgesteld naar Q2 2021. Het vermoeden is, dat de Sur-Ron er alles aan doet om de Storm Bee zo snel mogelijk op de markt te krijgen, want de belangstelling voor de elektrocrosser is groot. Zeker gezien de verwachte prijs, want die ligt met €8.695,- voor de crossversie, een flink stuk onder de prijzen van de concurrentie. De enduro-versie zal iets meer gaan kosten, maar blijft met €8.895,- ook een relatief goedkope elektromotor.

Info: www.sur-ronbenelux.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.