Nieuws

Stuntrijder Chris Pfeiffer (51) overleden

De Duitse stuntrijder Chris Pfeiffer is op 51-jarige leeftijd uit het leven gestapt. Pfeiffer vocht al jaren tegen depressies.

Pfeiffer komt van oorsprong uit de trial- en endurowereld. Op vijftienjarige leeftijd wordt hij al Duits trialkampioen, later wint hij maar liefst vier keer de Red Bull Hare Scramble. Later richt hij zich op het stunten, en met succes: Pfeiffer wint een aantal Europese- en wereldtitels. Ook springt hij in 1997, zonder een springschans, over 33 mensen, een heus wereldrecord. Kortom, Pfeiffer was een heuse tovenaar op twee wielen.

Het bekendst werd Pfeiffer misschien wel door de video waarin hij op en rond het hoofdkwartier van BMW rijdt. Het is het begin van een hechte samenwerking tussen de Duitse fabrikant en stuntrijder. Pfeiffer maakt in de video gebruik van een F800S. Die bouwt hij later om tot een F800R om er beter mee te kunnen stunten. In 2015 kondigt Pfeiffer aan te stoppen met stunten om meer tijd door te kunnen brengen met zijn familie. Zijn vrouw Renate vertelde aan het Duitse Speedweek dat Chris al langere tijd vecht tegen depressies, maar dat hij de afgelopen maanden een hevige terugval had. Pfeiffer werd slechts 51 jaar oud.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...
Eerste indruk: Yamaha MT-09

Eerste indruk: Yamaha MT-09

23 februari, 2024

Het gulzige aanzuiggeluid van de levendige driepitter zwelt aan, wat gepaard gaat met een flinke schop onder het ...

Overig nieuws