Nieuws

Strijd om motoren op dijk in Lingewaard gaat door

De gemeente Lingewaard heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter die het motorverbod op de dijken in de gemeente van tafel veegde. Omdat ze nog geen goede onderbouwing op tafel heeft liggen, gaat de gemeente eerst in pro forma in hoger beroep.

Met het pro forma hoger beroep geven we nieuwe gemeenteraad de kans later daadwerkelijk te besluiten of het college in hoger beroep moet gaan”, liet een woordvoerder van de gemeente aan De Gelderlander weten. De gemeente heeft sinds de rechtszaak het motorverbod namelijk opnieuw onderzocht en juridisch advies ingewonnen.

Lees ook: Dijk weer open voor motoren

Doel van het motorverbod was motoren in de weekends en op feestdagen te weren van de dijken in de gemeente. Om deze reden werden er verbodsborden op de dijk geplaatst. De Motorrijders Actiegroep (MAG) en de KNMV, die strijden voor de belangen van motorrijders, daagden de gemeente op hun voor de rechter. En ze kregen gelijk. Het verbod van Lingewaard was volgens de rechter vooral gebaseerd was op emoties, in plaats van gegronde redenen of degelijk onderbouwd onderzoek en werd daarom vernietigd.

Aangesproken
Daarbij kreeg de gemeente de opdracht de borden te verwijderen. Iets waar de gemeente niet echt haast mee leek te hebben. Want op 24 april, de datum dat de bezwaarperiode was verlopen, hingen de verbodsborden nog altijd op de dijk. Zodoende zag de MAG zich genoodzaakt de gemeente opnieuw aan te spreken op de uitspraak. Met succes. Een dag later heeft de gemeente de borden alsnog laten verwijderen. Dit houdt in dat de dijk in Lingewaard in ieder geval tot een eventueel hoger beroep open blijft voor motorrijders.

Nadat de MAG de gemeente Lingewaard heeft gewezen op de uitspraak van de rechter hebben ze alsnog besloten dat het beter is om de borden weg te halen.

Gepostet von MAG am Mittwoch, 25. April 2018

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Test met ons het Suzuki-gamma!

Test met ons het Suzuki-gamma!

21 april, 2024

Suzuki heeft de wind behoorlijk onder de vleugels. Afgelopen jaar lanceerde de Japanse fabrikant een compleet nieuw ...

Overig nieuws