Sport

Start MotoGP-seizoen wederom uitgesteld

Wederom uitstel bij de twee belangrijkste internationale wegraceklassen. Nadat eerder al de GP’s van Qatar (enkel MotoGP), Thailand en de VS waren verplaatst, is nu ook de GP van Argentinië verzet. En ook de kalender van het WK Superbike is flink aangepast, de Spaanse en Franse ronde zijn namelijk verzet naar later dit jaar.

De GP van Argentinië is verzet naar 22 november, wat tot gevolg heeft dat de GP van Valencia nu een week later, op 29 november, zal plaatsvinden. De GP van Thailand is verzet naar 4 oktober, die in Austin, Texas naar 15 november. De eerste race van het MotoGP-seizoen zal vooralsnog daarom plaatsvinden op 3 mei aanstaande op het Spaanse Jerez. De TT Assen staat nog gewoon voor 28 juni aanstaande gepland.

Ook het WK Superbike ligt na het openingsweekend in Australië voor langere tijd stil. Eerder al is bekend gemaakt dat de wedstrijd in Qatar tot nader order zou worden uitgesteld, daar is ook nog geen nieuwe datum voor. Inmiddels is duidelijk dat de wedstrijd in Jerez (28-29 maart) is verplaatst naar 24-25 oktober. Ook de race op het Franse Magny Cours (26-27 september) is verplaatst, en wel naar 3-4 oktober. Vooralsnog is Assen het eerste evenement op de WSB kalender, deze race staat voor 18-19 april op de agenda. Raceliefhebbers moeten dus nog even geduld hebben!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.