Sport

Van der Mark worstelt met Yamaha: ‘Was een moeilijke race’

Met een achtste en negende plaats is Michael van der Mark dit weekend achtergebleven op de verwachtingen voor het WK Superbike in Argentinië. “Het was een heel moeilijke race”, aldus de Rotterdammer.

Op voorhand liet Van der Mark al weten dat het afstellen van zijn Yamaha niet geheel naar wens was verlopen. Het resultaat was dat hij via Superpole 1 een plek moest verdienen in Superpole 2 waar hij zich vervolgens als elfde kwalificeerde. Tijdens de eerste race kwam Van der Mark als achtste onder de vlag door, ruim een seconde achter zijn door gripproblemen eveneens tegenvallende teamgenoot Alex Lowes. “Dit is niet het resultaat waar we op hadden gehoopt”, liet Van der Mark na afloop weten.

Niet ideaal
“De hele dag verliep al moeizaam. Elfde op de grid was ook niet echt ideaal, en omdat de baan zo glad was met maar één ideale lijn, wist ik al wel dat het zwaar zou worden. We hadden weer wat veranderd aan de motor en mijn start was oké, maar ik had wat pech in de eerste bochten en het was echt een chaos in die eerste ronden. Na een paar ronden kreeg ik schakelproblemen en dat kostte me ook flink wat tijd. Toen ik wat jongens passeerde, kwam ik alleen te rijden en was mijn pace oké in de tweede helft van de race.”

Bij de race op zondag worstelde Van der Mark, vierde na de start, vanaf het begin met zijn machine. Gedurende de race zakte hij terug naar de achtste plaats om vervolgens nog eens twee plekken te verliezen. Hoewel hij Red Bull Honda-rijder Jake Gagne terug wist te pakken, moest Van der Mark aan het einde genoegen nemen met een negende plaats. Zijn slechtste finish sinds de eerste race van het jaar in Australië.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.