Sport

Oliveira naar verrassende zege in Thailand

In een door regen geteisterde wedstrijd op het Chang International Circuit in Thailand wist Miguel Oliveira verrassend de winst te pakken. De Portugees bleek na een gevecht met Miller te sterk voor de Australiër en kwam voor de beide Ducati-fabriekscoureurs over de streep.

De start van de wedstrijd heeft nogal wat voeten in de aarde. Vanwege hevige regenval wordt de start van de race ruim een half uur uitgesteld, maar als de coureurs eenmaal onderweg zijn komt polesitter Marco Bezzecchi als eerste door de eerste bocht. Hij gaat echter wijdt en moet een plekje inleveren, waarna hij even later snel terugvalt. Miller neemt de leiding in de wedstrijd over, voor Bezzecchi, Bagnaia en Oliveira.

Niet veel later schuift Oliveira op naar de tweede plek en gaat hij op jacht naar koploper Miller. Hij probeert de Australiër eruit te remmen bij bocht twaalf, maar Miller countert en behoud zo de eerste plek. Oliveira kijkt een paar rondjes toe maar slaat niet veel later weer toe, dit keer met succes. Hij weet een kleine voorsprong op te bouwen en de leiding niet meer uit handen te geven. Door Bagnaia’s derde plek en een dramatische wedstrijd voor de leider in het kampioenschap Fabio Quartararo (hij finisht op plek 17) is de achterstand van de Italiaan nog maar twee punten ten opzichte van de Fransman.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws