Sport

Het wordt een drukke motorsportzondag

Pak de popcorn er maar vast bij, want er staat een drukke zondag voor de boeg. Niet één, maar zelfs twee motorsportevenementen staan op het programma. En niet de minste…

Na vijf weken zomervakantie is de MotoGP terug van weggeweest. Het spektakel barst weer los op het circuit van Silverstone. Dat de wedstrijden daar verre van saai zijn bewijzen de wedstrijden van de voorgaande jaren. Mooie gevechten, onmogelijke inhaalacties en spanning tot het allerlaatst staan ook dit weekend weer op de planning. Het is tevens één van de laatste wedstrijden van Andrea Dovizioso, die donderdag bekendmaakte na de GP van Misano af te zwaaien als MotoGP coureur. Yamaha-testrijder Cal Crutchlow houdt het zitje van de Italiaan de rest van het seizoen bezet.

Maar er is nóg een wedstrijd om te volgen. Na 1106 dagen (drie jaar) afwezigheid is de 8 uur van Suzuka weer terug op de EWC-kalender. De (veelal Europese) teams van het EWC gaan samen met gastrijders als Jonathan Rea en Leon Haslam de strijd aan met de Japanse thuisrijders. Naast de fysiek veeleisende lay-out van het circuit – hier onboard met Yamaha-rijder Niccolò Canepa – kan de temperatuur in Japan ook behoorlijk hoog oplopen. Dat in combinatie met de net zo hoge luchtvochtigheid maakt de achtuursrace dus een échte uitdaging voor mens en machine.

Zoals gewoonlijk is de MotoGP weer te zien op Ziggo Sport, de wedstrijd begint om 14:00. De 8 uur van Suzuka is te volgen op Eurosport 2 of via de Eurosport Player en start om 04:30.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws