Sport

Dovizioso op herhaling

De finish van de Grand Prix van Qatar leek veel op die van vorig jaar en de uitkomst was identiek. In een bikkelharde strijd klopte Andrea Dovizioso wereldkampioen Marc Marquez met een voorsprong van slechts 0,023 seconde. Cal Crutchlow was de verrassende derde man op het podium.

Direct na de start nam Dovizioso de leiding en hoewel de sterk rijdende Alex Rins ook drie ronden lang het veld aanvoerde, kwam het in de laatste bocht toch weer op de kemphanen van vorig seizoen aan. Toen probeerde Marc Marquez in de laatste bocht nog om Dovizioso van de winst af te houden en ook nu deed de Repsol Honda-coureur een poging. Bij het uitkomen van de laatste bocht kruiste Dovizioso achter langs Marquez en vertrouwde volledig op de acceleratie van zijn Ducati GP19. “Ik ben ontzettend blij met deze overwinning, vooral omdat de laatste test hier niet goed liep”, vertelde de 32-jarige Dovizioso. “Ons plan was om de band te sparen en dat maakte het verschil.”

Marquez noemde de finish ‘een replay van vorig jaar’. “Maar toen had ik meer kans. Ik moest het wel proberen”, aldus de Spanjaard. Cal Crutchlow verraste met de derde plaats, een bijzondere comeback na de gecompliceerde enkelbreuk die hij opliep tijdens de trainingen voor de Grand Prix van Australië vorig jaar oktober. “Dit is een droom”, vond Crutchlow dan ook. Polesitter Maverick Viñales kwam niet verder dan een teleurstellende zevende plaats, twee plekken achter zijn Yamaha-teamgenoot Valentino Rossi.
Na afloop van de race dienden Aprilia, KTM, Suzuki en ook Honda een protest in tegen Dovizioso’s Ducati. Het protest werd afgewezen.

Lees voor het uitgebreide verslag en de achtergronden van de Grand Prix van Qatar de volgende MotoPlus die verschijnt op vrijdag 22 maart.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.