Sport

Buis wint Yamaha R3 Cup tijdens Gamma Racing Day

Jeffrey Buis, de nummer drie in het algemeen klassement, kwam afgelopen zondag als eerste over de streep in de Yamaha R3 Cup op Assen. Plek twee en drie werden respectievelijk bekleed door Finn de Bruin en gastrijder Joep Overbeeke.

De elfde race van het Yamaha R3 Cup seizoen werd verreden tijdens de Gamma Racing Day, het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartraces evenement van Europa. Daardoor konden de 22 rijders zondagmiddag voor volgepakte tribunes van start. Het publiek werd getrakteerd op een spannende strijd. In de beginfase van de race ontstond er een kopgroep van liefst tien rijders. Deze viel halverwege in tweeën, waardoor Overbeeke, De Bruin, Buis, Molenaar en Mijwaart de strijd om het podium konden beslissen.

De Bruin ging de laatste ronde op kop in om aan het eind gepasseerd te worden door Buis. Met een gat van 0.044 seconden, kwam hij als eerste over de streep en haalde daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen binnen. Met zijn tweede plaats deed De Bruin goede zaken voor het algemeen klassement.

R125 kampioen
Yamaha R3 Cup coördinator Joey Litjens: ‘De Gamma Racing is een bijzonder evenement voor ons, Yamaha is er sterk vertegenwoordigd en de R3 Cup kan dan ook niet ontbreken. Ik was vanaf de eerste training zeer tevreden over hoe de rijders het gedaan hebben. Ook deelnemers die normaal buiten de top-tien zitten, lieten zich erg goed zien. Het is alleen spijtig dat onze R125 kampioen Niek van den Broek de wedstrijd heeft moeten missen vanwege een technische defect. De race was toch wel een kers op de taart en het er was er één uit het boekje; een spannende en eerlijke strijd tot aan de finish!’

De Bruin heeft met de zijn tweede plaats de leidende positie in het klassement vergroot ten opzichte van Mijwaart. De Bruin heeft nu 242 punten, Mijwaart heeft 220 en punten en Buis staat op een derde positie in de tussenstand met 161 punten. De volgende ronde van de Yamaha R3 Cup, van 7 t/m 9 september, wordt eveneens op Assen verreden.