Sport

Buis en Deroue aan de leiding in WK Supersport 300

Jeffrey Buis en Scott Deroue van het MTM Kawasaki MotoPort Team zorgden in de tweede race van de Teruel-ronde op het Spaanse Aragon voor een een-tweetje in het WK Supersport 300. Buis verstevigde hiermee zijn leidende positie in het wereldkampioenschap, nadat hij in de eerste race al derde was geworden. Teamgenoot Koen Meuffels scoorde een top-vijf finish in de tweede race.

In de eerste race streden Buis en Deroue beiden voor de overwinning. Deroue kende vanaf de vijfde startrij een sterke openingsronde. Ook Yuta Okaya en Meuffels maakten deel uit van de grote kopgroep, maar haalden de finish niet. Meuffels viel uit met technische problemen en Okaya kwam ten val. Op 0.153 seconde van de winnaar finishte Buis als derde, net voor Deroue. Het betekende het vierde podium van het seizoen voor Buis. Door deze goede uitslagen begonnen Buis en Deroue als nummer één en twee in het kampioenschap aan de tweede race.

Buis had een uitstekende start in de tweede race, reed weg van de grote groep en was iedere ronde sneller dan zijn achtervolgers. Buis kwam met een voorsprong van vijf seconden als eerste over de finish. Deroue maakte het feest voor het team compleet door in de groep naar een tweede plaats te rijden. Meuffels streed ook volop mee voor de tweede plaats en kwam als vijfde over de finish. Okaya eindigde zijn ongelukkige raceweekend met een technisch probleem in de eerste ronde.

Buis gaat aan de leiding in het kampioenschap, voor Deroue. Het verschil tussen de twee rijders is elf punten. Deroue heeft een voorsprong van negentien punten op de nummer drie in het klassement. Meuffels en Okaya staan twaalfde en dertiende in de tussenstand.

Jeffrey Buis: “Het was opnieuw een geweldig weekend! De derde tijd in de Superpole was een belangrijk moment om een goede uitgangspositie te hebben voor de races. In de eerste race had ik twee flinke momenten, waardoor ik vanaf plaats twaalf terug moest komen. Ik was blij met mijn derde plaats. In de tweede race lukte het om weg te rijden bij de groep en mijn derde overwinning van het seizoen te scoren.”

Scott Deroue: “We begonnen heel goed op vrijdag, daarom was het extra balen dat ik mij op de vijfde startrij kwalificeerde. In de eerste race had ik een heel goede openingsronde en kon ik gelijk strijden om de voorste plaatsen. De vierde plaats was een goed resultaat. In de tweede race had ik geen goede start en was het lastig om de rijders in de groep te passeren. Uiteindelijk ben ik erg blij met de tweede plaats en hebben we veel belangrijke punten gescoord voor het kampioenschap!”

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws