Nieuws

Special Editions voor Triumph modern classic-range

Eerder dit jaar lanceerde Triumph de Street Twin Gold Line Edition, een op duizend stuks gelimiteerde, met de hand geschilderde special edition van de 900 retromachine uit huize Triumph. Die viel blijkbaar goed in de smaak bij het brede publiek, want de Engelsen komen nu met een hele lijn Gold Line Editions.

Die naam refereert aan de ambachtelijke ‘lining’ techniek, waarbij zeer bedreven vakwerklieden met uiterst strakke hand in één streep een strakke lijn, in dit geval goudkleurig, over tank en andere kuipdelen trekken. Bij de nieuwe lijn vormt een two-tone kleurenschema de basis van het design, vervolgens wordt de gouden lijn met de hand wordt aangebracht en als laatste volgt er een laag blanke lak. Om het geheel nog iets exclusiever voorziet de dienstdoende ‘liner’ elk van zijn creaties met zijn initialen.

In totaal komen er niet minder dan acht varianten, gezien het klassieke karakter van het lakwerk niet geheel verrassend unaniem voorbehouden aan de modern classic-range van de Engelsen. De Bonneville, Street Scrambler, Speedmaster, Bobber, Bonneville T120 en T120 Black, evenals de Scrambler 1200 XC en XE zijn komend jaar in een Gold Line Edition verkrijgbaar. Dat overigens ook komend jaar. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, de Street Twin kost in de Gold Line Edition uitvoering echter zeshonderd euro meer dan de standaardversie, ergens in die lijn zal de meerprijs van de nieuwe Gold Line Editions waarschijnlijk dan ook liggen. Info: www.triumphmotorcycles.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.