Sport

Spaan en NTS RW Racing GP uit elkaar

Na het ontbreken van Hans Spaan afgelopen weekend Misano gingen de geruchten al rond, en nu is de kogel definitief door de kerk. Na bijna negen seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen NTS RW Racing GP en Hans Spaan . Een verschil in visie voor de toekomst ligt daaraan volgens het team ten grondslag.

“Wij waarderen Hans zeer en vinden het dan ook doodzonde dat we niet met elkaar op één lijn konden komen wat betreft onze visie voor de toekomst. Als de ideeën daarover sterk uiteenlopen, is het beter om te besluiten niet samen verder te gaan, hoe spijtig dat ook is”, zegt NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen.
De voormalig Grand Prix-coureur en RW Racing GP werkten sinds het ontstaan van het team in 2011 samen, en met succes. Onder de technische leiding van Spaan werden negen podiumplaatsen en drie overwinningen behaald (2x Luis Salom, 1x Livio Loi). Eerder al was de nu 60-jarige Spaan betrokken bij de wereldtitels van Haruchika Aoki in 1995 en 1996. Als coureur behaalde Spaan negen GP-overwinningen in de 125cc-klasse, waaronder de TT van Assen in 1989.

In een interview met De Telegraaf reageert de 60-jarige Spaan op zijn vertrek, en is daarin bepaald niet mild. Niet voor het team, en zeker niet voor Bo Bendsneyder. Zo laat de ex-coureur uit Castricum onder meer optekenen dat er totaal geen progressie in de ontwikkeling van Bendsneyder zit. “Hij is in de eerste ronden van een race gewoon bang en juist dan móét je er voor gaan. Als je zoals in Brno als achtste gekwalificeerd staat en al na de eerste bocht negentiende ligt, waar ben je dan mee bezig? Dat zegt iedereen binnen het team, behalve als hij er bij staat.” Desondanks hoopt Spaan dat het met de prestaties van de 20-jarige Rotterdamse coureur nog goed komt, al heeft hij duidelijk twijfels: “Ik denk dat zijn toekomst heel moeilijk wordt. Hij denkt zelf dat het wel goed komt en ik hoop dat hij gelijk krijgt, want anders staat hij volgend jaar niet meer aan de start. Daar ben ik bang voor, ondanks dat RW heeft besloten ook volgend jaar met hem door te gaan. Ik twijfel daar aan. Dat wordt dan zijn derde jaar in de Moto2 waar de besten van de wereld aan meedoen. Als je dan nog steeds niet bij de eerste vijftien rijdt, tenzij iedereen valt, dan moet je aan een ander niveau gaan denken.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws