Nieuws

Snelle motorrijders die rit filmden opgepakt door politie

 

De politie heeft twee mannen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij de zeer sportieve rit van Breda naar Rotterdam. Beelden van die rit werden op het internet geplaatst, waarna de politie een onderzoek startte. Ook de derde motorrijder, die betrokken was bij de rit, is volgens de politie in beeld. Hem wordt gevraagd zichzelf te melden.

Het duo dat nu is aangehouden wordt verdacht van poging tot doodslag en overtreding van artikel 5A van de wegenverkeerswet; opzettelijk levensgevaarlijk rijgedrag vertonen.

In het onderzoek naar de drie hardrijders heeft de politie onder meer gebruik gemaakt van beelden die gemaakt zijn door verkeerscamera’s. Ook werd er een getuigenoproep geplaatst waar veel tips op binnenkwamen. Sommigen hiervan hebben een grote bijdrage geleverd aan het onderzoek, aldus de politie.

Omdat de drie met snelheden van 270 km/uur over de snelweg reden, wordt hen onder meer poging tot doodslag ten laste gelegd. “Met dit soort snelheden en weggedrag is de kans op een dodelijk ongeval zeer groot. Gezien het beeldmateriaal hebben de motorrijders willens en wetens dit risico genomen. Er zijn bij de politie zaken bekend waarbij motorrijders met dit soort snelheden achterop een personenauto zijn gereden en inzittenden daarbij zijn overleden”, aldus de politie.

Vooral vanwege het gevaarlijke rijgedrag, werd de zaak hoog opgenomen. In het onderzoek naar de drie zijn verschillende woningen doorzocht en is er beslag gelegd op verschillende elektronische apparaten en motorfietsen.

Het is niet de eerste keer dat mensen opgepakt worden nadat er beeldmateriaal van hun rit online werd geplaatst. In februari van dit jaar werd een groep Spaanse motorrijders gezamenlijke boete van 14.100 euro opgelegd.  In hun video waren in totaal 40 verkeersovertredingen te zien. Na een onderzoek van 10 maanden, konden 10 van de gefilmde rijders achterhaald en bekeurd worden.

Boete van 14.100 euro voor snelheidsduivels die rit filmden

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws