Productnieuws

Showa komt met oplossing voor motorrijders met korte benen

Een flinke veerweg en toch goed met de voeten bij de grond komen. Met een allroad is het is altijd een beetje schipperen tussen beide werelden. Als het aan Showa ligt, komt daar echter snel verandering in. Hun nieuwe EERA Heightflex-systeem zorgt er namelijk voor dat de motor automatisch omlaag zakt als hij tot stilstand komt.

‘Het is ’s werelds eerste elektronisch gestuurde rijhoogtesysteem’, aldus Showa. ‘Als de motor tot stilstand komt, wordt de rijhoogte automatisch verlaagd zodat het voor de bestuurder eenvoudiger wordt de voeten op de grond te zetten. Tijdens het rijden wordt de rijhoogte door het systeem geoptimaliseerd, daarbij rekening houdend met het gewicht van de bestuurder en eventuele bagage.’

Showa heeft het systeem zo ontworpen dat er geen aanvullende motor of pomp nodig is. Om alles op druk te houden is het systeem voorzien van een piggyback-resevoir. Het resultaat is een licht en compact stukje techniek. Als we Showa mogen geloven, zorgt het systeem ervoor dat de motor een seconde voor volledige stilstand, al de lage stand bereikt heeft. De hoge positie wordt na zo’n 100 meter rijden weer ingesteld.

Hoewel het systeem vooral bedoeld is voor toer- en adventure-motoren zijn ook andere modellen ermee uit te rusten. Ideaal dus voor de verticaal wat uitgedaagde motorrijders. Hoeveel het de Heightflex van Showa gaat kosten en vanaf wanneer het te koop zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws