Productnieuws

Shoei lanceert nieuwe J-Cruise II

Met de J-Cruise, opvolger van de J-Wing, heeft Shoei een populaire, modern gestylede jethelm met praktische features als een geïntegreerd zonnevizier in haar gamma. De helm stamt echter alweer uit 2013, tijd voor een grondige update dus!

En zo geschiedde, ziehier de hagelnieuwe J-Cruise II: scherper, frisser en nog praktischer, aldus de Japanners. Daarvoor gingen ze ook bepaald niet over één nacht ijs, de luchtige allrounder werd namelijk vanaf de grond af aan nieuw ontworpen.
Te beginnen bij de in de windtunnel ontworpen nieuwe buitenschaal van een AIM multi-composiet (glas)vezellaminaat. Deze is nu wat scherper getekend en herbergt in vergelijking met zijn voorganger ook een veel uitgebreider ventilatiesysteem. De nieuwe helmschaal biedt tevens ruimte aan een beduidend groter geïntegreerd zonnevizier, dat nu aan de onderzijde vijf millimeter verder doorloopt. Ook zit aan de zijkant van de helm nu een speciaal slot waar je simpel de bedieningsmodule van een Sena SRL/SRL2 communicatiesysteem (vanaf € 299,95) in kunt schuiven, die daardoor perfect integreert in de helmschaal.

Verder is de nieuwe J-Cruise II voorzien van een praktische ratelsluiting en wordt ‘ie standaard geleverd met een Pinlock anti-condens-vizier. Tot de basisuitrusting behoren eveneens uitneem- en wasbare wangkussens in drie maten, bovendien is er de mogelijkheid om de pasvorm nog verder te personaliseren dankzij het Shoei Personal Fitting System (€ 60,00). De helm (maat XS t/m 2XL) is er in een bijzonder uitgebreid kleurenspectrum, variërend van twee unikleuren en die metallic/mat-versies tot zeven moderne decors. Prijzen beginnen bij € 479,00.
Info: www.shoei-europe.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws