Nieuws

Shoei bezig met ontwikkeling ‘slimme helm’

Shoei heeft op de CES in Las Vegas haar eerste slimme helm met Head-Up-Display, spraakbesturing en smartphonekoppeling laten zien. Deze Shoei IT-HL, wat naar verluid staat voor InTelligent HeLmet, is in samenwerking met het Japanse technologiebedrijf NS West ontwikkeld.

NS West is geen onbekende binnen de HUD-wereld. Zo produceert het bedrijf onder meer de Head-Up-Display’s die je tegenkomt in auto’s van Mazda. Met de nieuwe helm van Shoei moet het onder meer mogelijk worden in de helm relevante informatie over de motor te zien op een geïntegreerd Head-Up-Display, die aan de bovenzijde van het vizier is geplaatst. Denk hierbij aan de snelheid, toerental, temperatuur en navigatieaanwijzingen. Grote voordeel van dit systeem, volgens Shoei, is dat je als bestuurder je ogen niet van de weg hoeft te halen om bijvoorbeeld te zien hoe hard je rijdt.

Hoe het systeem precies werkt, heeft Shoei nog niet bekendgemaakt. Kijkende naar de HUD’s in auto’s van Mazda is het echter aannemelijk dat er gewerkt wordt met een kleine projector die in de helmschaal verwerkt wordt. Deze schijnt beelden op het kleine schermpje dat in de helm verwerkt is.

Voor de informatievoorziening vertrouwt de Shoei IT HL op de smartphone die via Bluetooth met de helm verbonden kan worden. Wanneer we de slimme helm van Shoei voor het eerst in de schappen gaan zien, is nog onduidelijk.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.