Nieuws

Shark maakt 1989 helmen tere ere van 30ste verjaardag

Om te vieren dat motorrijders al 30 jaar met een helm van Shark kunnen rijden, heeft het Franse concern drie speciale gelimiteerde edities van haar Race R Pro GP uitgebracht. Daarbij gaat het om unieke kleurstellingen van Shark’s premium racehelm.

In totaal worden er 1.989 van deze helmen geproduceerd, wat neerkomt op 633 stuks per decors. Het specifieke aantal is uiteraard een directe verwijzing naar het jaar waarin Shark haar eerste helm uitbracht. De Shark Race R Pro GP is verder onveranderd gebleven. Dus ook de speciale uitgave heeft een lichtgewicht helmschaal (in totaal weegt de helm ± 1.210 gr) die gemaakt is van een mix van carbon en aramidevezels.

De EPS binnenschaal biedt op zijn beurt de optimale bescherming in het geval van een val. Daarnaast is ook het kinstuk voorzien van extra bescherming en is de aerodynamische spoiler uitgerust met een Quick Spoiler Safety System waarmee hij tijdens een crash snel los komt, waardoor de helmschaal beter en veiliger zijn werk kan doen. Verder is het interieur van de helm van zacht, nauwsluitend materiaal gemaakt waardoor wind en windruis zo goed mogelijk buiten worden gehouden.

Het grote vizier is tevens Optical Class 1 gekeurd wat inhoudt dat er geen visuele vervorming optreed. De speciale uitvoering van de Shark Race R Pro GP is per direct te koop voor € 950,-. Kijk voor meer informatie op www.jhsports.nl

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.