Nieuws

Shark maakt 1989 helmen tere ere van 30ste verjaardag

Om te vieren dat motorrijders al 30 jaar met een helm van Shark kunnen rijden, heeft het Franse concern drie speciale gelimiteerde edities van haar Race R Pro GP uitgebracht. Daarbij gaat het om unieke kleurstellingen van Shark’s premium racehelm.

In totaal worden er 1.989 van deze helmen geproduceerd, wat neerkomt op 633 stuks per decors. Het specifieke aantal is uiteraard een directe verwijzing naar het jaar waarin Shark haar eerste helm uitbracht. De Shark Race R Pro GP is verder onveranderd gebleven. Dus ook de speciale uitgave heeft een lichtgewicht helmschaal (in totaal weegt de helm ± 1.210 gr) die gemaakt is van een mix van carbon en aramidevezels.

De EPS binnenschaal biedt op zijn beurt de optimale bescherming in het geval van een val. Daarnaast is ook het kinstuk voorzien van extra bescherming en is de aerodynamische spoiler uitgerust met een Quick Spoiler Safety System waarmee hij tijdens een crash snel los komt, waardoor de helmschaal beter en veiliger zijn werk kan doen. Verder is het interieur van de helm van zacht, nauwsluitend materiaal gemaakt waardoor wind en windruis zo goed mogelijk buiten worden gehouden.

Het grote vizier is tevens Optical Class 1 gekeurd wat inhoudt dat er geen visuele vervorming optreed. De speciale uitvoering van de Shark Race R Pro GP is per direct te koop voor € 950,-. Kijk voor meer informatie op www.jhsports.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws